
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Çavdar yüzyıllardır dağlık bölgelerde, yüksek alanlarda ve aşırı sıcak veya soğuk hava koşullarının hüküm sürdüğü yerlerde ekilen...
Devamını oku
EKŞİ MAYA
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Tarihçesi Ekşi maya, İnsanoğlu tarafından 5000 yıldır kullanıldığı bilinen ekşi mayanın, doğada bulunan yabani mantarların tesadüfen hamura bulaşmasıyla keşfedildiği düşünülmektedir....
Devamını oku
ÇAVDAR
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Çavdarın gen merkezinin Anadolu olduğu görüşü kuvvetlidir. Hatta Karadeniz bölgesinden gelmektedir diyenlerde var. Henüz M.Ö. 6.600 yıllarında...
Devamını oku
KEÇİ PEYNİRİ
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Keçi peyniri bilinen en eski peynir türlerinden biridir ve antik çağlardan beri sevilen bir besin maddesidir. Avrupa'da...
Devamını oku
KAHVE
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Kahvenin tarihçesi hakkında birçok efsane mevcuttur. Kahve bitkisinin anavatanının Etiyopya olduğu kabul edilir. Efsaneye göre, çoban Kaldi...
Devamını oku
ÇAY
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Çay bitkisi ‘’Camellia Sinensis’’ ailesine aittir ve anavatanı Çin'dir. İlk kez burada çay yaprakları bir içecek elde...
Devamını oku
YEŞİL ZEYTİN
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Zeytin ağacının kökeni tam olarak bilinmemekle beraber birçok tarihi kaynakta anavatanının Orta Asya, olduğu belirtilmektedir. Bununla beraber...
Devamını oku
ZEYTİNYAĞI
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
Anavatanı ve Tarihçesi Bulunan ilk zeytin çekirdekleri 9.000 yıldan daha eskidir ve bizi medeniyetler tarihinin başlarına kadar götürür. Bunlar henüz...
Devamını oku
KIRMIZI PANCAR
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
tureAnavatanı ve Tarihçesi Kırmızı pancar, şeker pancarı ve pazı ile akrabadır ve şalgam ailesinin (Beta Vulgaris. vulgaris) bir türüdür Romalılarla...
Devamını oku
SU
Yazan Taşralı Lady
/ 3 Mart 2019
İnsan vücudunun ne kadarı sudur? Doğum anında insan vücudunun yüzde 95’i sudan oluşur. Ancak, yetişkinlikte depolanan su miktarının azalmasıyla bu...
Devamını oku