KEÇİ PEYNİRİ
0

Anavatanı ve Tarihçesi

Keçi peyniri bilinen en eski peynir türlerinden biridir ve antik çağlardan beri sevilen bir besin maddesidir.

Avrupa’da keçi peyniri ilk defa M.Ö. 2000 yıllarında üretilmiştir. Günümüzde en büyük keçi peyniri üreticilsi ülkeler, Fransa ve İspanya’dır.

Keçi Peynirinin Faydaları

Bazı ülkelerde, keçi ve inek sütü karışımından üretilen peynirler de, keçi peyniri olarak adlandırılabilmektedir.

Keçi peyniri, inek sütünden yapılmış peynirden çok daha açık bir renge sahiptir. Dış katmanının rengi ise, peynirin olgunluk derecesini gösterir: peynir ne kadar eski ise dışı o kadar koyu olur.

İnek sütünden elde edilen peynire göre daha az kolesterol içeren keçi peyniri, magnezyum, kalsiyum, potasyum, fosfor, çinko, A vitamini ve çeşitli B vitaminleri bakımından zengindir.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

0

TOP

X